svenskakyrkan

svenskakyrkan

Efter Anders och Kerstin Johansson så kommer nu Gustav och Eva Jacobsson att vara Svenska kyrkans personal i Kina. Nästan på plats…. Det känns som vi nyss landat i Hong Kong där vi kommer bo.

Ja ni som redan flyttat från Sverige vet….

Hur det känns när man inte riktigt vet vad man ska packa. Hur det känns när man inte kommer ha så fysiskt nära till äldre föräldrar och släktingar. Hur det känns att lägga 800 mil mellan sig och ”barnen” och vännerna. Väldigt många känslor medan vi stoppar ner kläder, böcker, foton. Inte för mycket, men helst inte för lite heller…

Det här är lite av ett  vuxenäventyr, och en möjlighet att göra kyrka tillsammans med dom svenskar som rör sig i området. Det ska bli kul och spännande. Gustav har varit kyrkoherde i många år, Eva arbetar inom läkemedelsutveckling.

Vi har båda rötterna norrut, även om Uppsala har varit hemmastad i över trettio år nu. Det där med rötter är intressant. Trots att det var längesedan vi flyttade till Uppsala så känns det på insidan att man är från norrland. Mer och mer ju äldre man blir verkar det som…

Framtiden

Så vad kommer hända nu i Svenska kyrkan i Peking, Hong Kong och Shanghai och Taiwan? Uppdraget att fira gudstjänst, döpa, viga konfirmera är förstås grunden för kyrkan, ett slags ansvar. Det finns så många som kan skapa viktiga och fina mötesplatser. Men vem ska samla Svenskar utomlands för att fira gudstjänst om inte kyrkan? Och det finns självklara traditioner, som Lucia och adventsgudstjänster till exempel, men det är utmanade att fundera över vad vi kan göra mer.

Tag kontakt med oss!

Vi kan hjälpa till med allt inom dop, vigsel, begravning, gudstjänst, själavård, samtal och mycket mer. Vi försöker att vara med och stärka den svenska sammanhållningen på alla platser vi verkar på.

På hemsidan www.svenskakyrkan.se/hongkong finns program och kontaktuppgifter.

Du är alltid välkommen!

Gustav & Eva Jacobsson